“It was good to walk into a library again; it smelled like home.”

I torsdags fik jeg endelig taget mig sammen, og blev oprettet som bruger på Aalborg Bibliotekerne, jeg vil derfor dedikere dette indlæg til min kærlighed til biblioteker.

Min kærlighed startede allerede, da jeg skulle lære at læse i første klasse. Som jeg husker det, havde vi en ugentlig tur op til den store skolebygning (der hvor alle de “store” elever gik) hvor skolebiblioteket lå. Turene varede omkring én time, og i den ene time, var jeg altid i himlen. Selvom jeg havde lidt svært ved ordentligt at knække koden til læsningen, og jeg egentlig ikke gad at læse i bøger, så var det bare altid så magisk at gå rundt mellem reolerne, og finde flere og flere bøger frem, som så interessante ud.

Jeg blev lidt ældre, og koden til læsningen var blevet knækket. Mine ture til skolebiblioteket var altid farlige, for jeg kunne på ingen måder slæbe alt det med, som jeg gerne ville. Skolebiblioteket virkede pludselig mindre, og de bøger jeg fandt spændende blev hurtigt færre og færre. Turene til folkebiblioteket blev derfor hyppigere og hyppigere. Jeg måtte bare have mere.

Jeg elskede turene til folkebiblioteket, hvor jeg kunne bruge flere timer på at finde frem til alle de bøger, jeg bare måtte have med hjem. I startet blev hele børneafdelingen gennemsøgt, hvor der blev fundet bøger til både at læse selv og få læst højt. Senere var det ungdoms- og voksenafdelingen som trak, og bunkerne med bøger, jeg skulle have med hjem voksede og voksede for hver gang. Med det større udvalg blev begrænsningens kunst endnu sværere. Jeg nåede aldrig at komme helt gennem stakkene, før de skulle afleveres, men jeg nød alligevel at tage dem med hjem.

Min kærlighed til biblioteker er opvokset stødt sammen med mig. Jeg kan stadig bruge timer på at gå og udvælge bøger og lade mig føre væk mellem alle reolerne. Bunkerne, jeg tager med hjem, er desuden heller ikke blevet mindre, og min kærlighed er den dag i dag stadig lige så stor.

Jeg glæder mig til at udforske Aalborg Bibliotekerne, og håber min kærlighed vil blive lige så stor, som den (stadig) er til Svendborg Bibliotek.

Hvordan har I det med biblioteker?

2 thoughts on ““It was good to walk into a library again; it smelled like home.”

  1. Jeg ELSKER det lokale bibliotek! Jeg går dog næsten aldrig rundt blandt hylderne, men bestiller bøger hjemmefra og afhenter dem – og kun dem! – når jeg så kommer forbi biblioteket. Det er en smule snyd, men jeg ender simpelthen med at slæbe for mange med hjem, hvis jeg blot trisser rundt blandt hylderne for at finde bøger 😀

    Mvh.
    Den lille Bogblog

    1. Jeg benytter mig også rigtig meget af at bestille hjemmefra. Jeg kan dog aldrig lade være med lige at kigge lidt ekstra 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *