Igangværende bogserier og en oversigt

40+ igangværende serier - er det mangeDen anden dag fik jeg endelig styr på alle de serier, som jeg pt. er i gang med at læse. Det er noget, jeg har ville længe, men jeg har bare ikke kunne tage mig sammen, eller finde på en let og overskuelig måde at sørge for at holde overblikket over dem. Det var dog lige indtil, Irene for lidt tid siden skrev et blogindlæg, hvor hun viste frem, hvordan hun via en meget simpelt liste, havde gjort det (se indlægget her). Det er nok ikke verdens mest originale idé at lave en liste over igangværende serier, men hendes var simpelthen bare, hvad jeg manglede. Jeg stjal derfor fuldstændig idéen fra hende, og har derfor nu et rigtig godt overblik over serierne.

Da jeg var færdig med at finde ud af, hvilke serier jeg pt. er i gang med, og som jeg gerne vil fortsætte min læsning af, blev jeg faktisk lidt overrasket over, at det ikke var flere. Jeg fik nemlig tallet til i første omgang at være 42 serier (jeg havde glemt nogle enkelte), hvilket jeg skrev på Twitter, og jeg var meget overrasket over folks reaktion. Der var nemlig en del, der synes, det var rigtig mange.

Og ja, det er måske ret mange serier at være i gang med, men for mig er det helt naturligt, at jeg altid vil have gang i en masse serier. Jeg læser rigtig meget af især YA og krimi, og når man læser de ting, så er det nærmest umuligt ikke også at læse serier. Stort set alt bliver jo nærmest lavet til en eller anden form for serie i øjeblikket; inden for både YA og krimi er det i hvert fald sjældender at se en standalone end en bog, der er en del af en serie. Og serier skræmmer mig på ingen måder væk – selvom en god standalone også kan være fantastisk nogen gange.

Derfor synes jeg heller ikke, at 40+ er mange serier at være i gang med, og jeg bliver på ingen måder overvældet eller stresset over det. Specielt ikke fordi flere af serierne jo ikke nødvendigvis er nogen, jeg vil læse videre i lige nu – det er bare nogen, jeg gerne vil læse videre i på et tidspunkt. Desuden er der mange af serierne, hvor jeg kun har læst den første bog, da der enten ikke er kommet flere bøger i serien endnu, eller bare fordi jeg ganske enkelt endnu ikke lige er kommet til den serie – men det gør jeg jo helt sikkert på et tidspunkt.

Som billedet viser, har jeg valgt at lave tre forskellige oversigter over serier. Den ene er over serier, jeg pt. er i gang med at læse (klik på billedet for at kunne se titlerne ordentligt), den anden er over graphic novels/comics, jeg er i gang med, og den sidste er en oversigt over de serier, jeg meget snart vil starte på, og hvor jeg ejer mindst én af bøgerne i serien.

Hvordan har I det med serier? Er I også selv i gang med en del? Og hvordan holder I styr på, hvilke I er i gang med?

14 thoughts on “Igangværende bogserier og en oversigt

 1. Åh, jeg elsker lister. Alt hvad man kan krydse af som noget man har gennemført, er jeg helt vild med, men kan på ingen måde overskue at skulle lave en liste over serier jeg mangler at færdiggøre. Måske fordi jeg ved at nogle serier er det ikke til at sige hvornår den/de bliver afsluttet, og så skal jeg alligevel til at lave en ny liste :p

  1. Jeg er også helt vild med lister. Det er bare sådan en skøn måde at danne sig et overblik 🙂
   Jeg overvejede også at vente med at lave listen, til jeg var lidt mere sikker på, hvornår serierne er afsluttet – men jeg endte med at gøre således, at der er plads til, at jeg selv kan lave nye firkanter i hånden. Og ellers må jeg bare lave en ny liste på et tidspunkt – jeg kommer jo nok alligevel til at starte på nye serier også 😛

 2. Over 40 serier er også pænt mange i min verden 🙂
  Jeg ved ikke, hvor mange serier jeg i er i gang med. Sidste år var en af mine bogudfordringer at få afsluttet mindst 12 serier, da jeg selv syntes, jeg havde gang i for mange på én gang, og generelt har jeg lovet mig selv at være bedre til at afslutte serierne noget hurtigere – mest for stadig at kunne huske alle detaljerne fra de foregående bøger.

  1. Jeg burde virkelig også være bedre til at få afsluttet dem, jeg er i gang med. Der kommer bare hele tiden en masse nye, som også lyder virkelig spændende – og så kan jeg jo ikke lade være med at starte på dem 😛

 3. Åh hvor fint med et overblik. Jeg tror slet ikke, jeg har gang i særlig mange serier. Der er mange tilfælde, hvor jeg har læst den første bog i en serie og besluttet mig for ikke at læse videre 🙂

  1. Ja, meget 🙂
   Jeg tror oftest, jeg er for nysgerrig til at stoppe på serien efter den første bog (medmindre jeg virkelig ikke kunne lide den), og så løber tallet jo hurtigt op. Men jeg burde nok også være en smule mere kritisk, og sortere lidt flere af dem fra, hvor jeg ikke sådan virkelig brænder for at læse serien færdig – men bare gerne vil det på et tidspunkt 🙂

 4. Rigtig fed måde at holde styr på det på! Jeg er fan – måske jeg selv skal prøve at gøre det samme 😀

  Jeg gør egentlig ikke andet, end at bruge Goodreads, for at holde styr på det hele. Jeg er heller ikke igang med andet end et par stykker, så det burde ikke være et stort problem 🙂

  1. Ja, det er det virkelig. Jeg er så glad for, Irene fik tanken at lave sådan en liste – for selvom det er ret simpelt, så havde jeg virkelig ikke tænkt på, man kunne gøre det således 🙂

   Jeg overvejede også Goodreads, men jeg synes alligevel, det virkede ret uoverskueligt at finde rundt i dem derinde. For mig giver det i hvert fald et meget bedre overblik, når jeg har dem samlet på en liste 🙂

 5. Åh sådan en liste har jeg ikke, men jeg er en af de mennesker der elsker lister, så hvorfor ikke også have sådan en liste. Jeg har dog glemt, hvor mange serier jeg har gang i og der er sikkert også nogen jeg har efterladt, fordi jeg syntes de var for lange 😀 men det er en cool måde, at holde styr på det 😀

  1. Lister (af alle slags) er altså også fantastiske! Haha, jeg havde virkelig heller ingen idé om, hvilke jeg egentlig var igang med. Men Goodreads var heldigvis ret god til at hjælpe mig med at huske det 😛

 6. Hvor er det godt tænkt at holde det så simpelt. Det kan hurtigt gå hen og blive uoverskueligt. Jeg synes at 40+ er et okay tal. Der findens jo så mange serier i dag 🙂

  På min Goodreads har jeg selv 205 bøger i “mappen” med serier. Men det er også serier som jeg har læst færdig, så jeg har slet ikke styr på, hvor mange jeg har gang i. Men det kunne være sjovt at prøve at finde ud af det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *