Hvor køber du dine bøger?

Hvor køber du dine bøgerJeg køber bøger fra en del forskellige steder, og nok også fra steder, som de fleste af jer allerede kender. Desuden har jeg også været lidt inde på emnet før, men det skal alligevel ikke holde mig tilbage for, at fortælle jer, hvor jeg egentlig køber mine bøger.

Først og fremmest skal det siges, at jeg køber rigtig mange af mine danske bøger i genbruger og på loppemarked, da jeg oftest finder dem for dyre at købe i boghandlen. Det hænder dog, at jeg bare må have en bestemt dansk bog nu, og så kan jeg godt finde på at ty til en boghandel. For det meste vil jeg dog nok bruge Saxo, da jeg synes, deres priser er ret rimelige (i hvert fald ift. så mange andre steder), og så er jeg stor fan af deres kundeservice. Jeg kan dog også sagtens finde på at købe danske bøger i butikker såsom Føtex, da bøgerne her ofte er ret billige – og der også ofte er ret gode tilbud.

Hvad angår engelske bøger, så er det lidt mere spredt, hvorfra jeg køber dem. De seneste par gange, jeg har købt engelske bøger, har jeg mest købt dem hos Saxo. Dette bunder ganske enkelt i, at de (utrolig nok) har været billigst, eller prisen har ligget tæt op af andres steders, og det derfor lige så godt har kunne betale sig for mig at købe fra dem (og dermed have mulighed for kortere fragttid og samtidig let kundeservice). Desuden har de lige lanceret deres nyeste tilbud kaldet pluspris, og med prisen på det + prisen på bøgerne, så kan det i stor grad pludselig endnu bedre betale sig at købe fra dem. Prisen for selve abonnementet har i hvert fald hurtigt tjent sig selv ind, hvis man køber et par bøger om måneden.

Udover Saxo køber jeg mest engelske bøger via Amazon Marketplace. Her kan man nemlig finde helt nye bøger til nærmest en brøkdel af det, som man giver andre steder. Desuden er der for det meste (i hvert fald ved f.eks. de populære YA bøger) en del forskellige sælgere at vælge imellem, og oftest kan man finde mindst et par stykker, der sender til Danmark. Her kan man f.eks. også ofte finde Book Depository – så det er altså heller ikke kun små firmaer, der findes derinde. Desuden kan man også finde rigtig mange brugte bøger derinde til ingen penge (flere gange er jeg stødt på bøger, der koster £0.01 + porto – virkelig billigt!), og de fleste af disse bøger, som jeg har modtaget i hvert fald, har været i ca. den stand, som der er blevet oplyst.

Derudover benytter jeg mig nogle gange af Book Depositorys egen hjemmeside. Det er efterhånden sjældent, men en gang imellem er det det, som bedst kan betale sig for mig. Og så er jeg jo en sucker for deres bogmærker – hvilket også får mig til at lægge en ordre der i ny og næ. Dog synes jeg oftest, at Wordery er noget billigere end BD, og desuden plejer jeg også at modtage bøger fra dem meget hurtigere. Så de kan virkelig også anbefales – det er i hvert fald også et af de steder, hvor jeg oftest køber bøger hjem fra.

Hvor køber I jeres bøger? Og har I nogen steder, I kan anbefale, som det måske ikke er alle, der kender?

22 thoughts on “Hvor køber du dine bøger?

 1. Jeg køber mine bøger mest i Netto og Bog & ide, men min ynglingside online er klart saxo.com – Jeg holder meget af deres side og de har altid den bog jeg søger. Jeg kan både få dansk og engelsk sprogede bøger og deres service har altid være i top 😀

  1. Åh, jeg har også købt et par bøger i Netto. Nogle gange kan man altså virkelig finde nogen gode bøger til en fantastisk pris 🙂

   Jeg synes virkelig også, at Saxo har et rigtig godt udvalg (selvom deres søgefunktion ikke altid er helt optimal), og så er jeg helt enig i, at deres service er helt i top. Jeg har i hvert fald aldrig haft problemer med dem 🙂

 2. Jeg gør faktisk præcis det samme som dig, og af de samme årsager og grunde. Det er lidt sjovt at læse. Næsten som om jeg selv sidder og skriver det. :0)

  1. Haha, det er alligevel ret utroligt 😛 I hvert fald at det er så ens – men det er alligevel også meget rart at vide, at andre gør præcis det samme som en selv 🙂

 3. Nye bøger køber jeg hovedsagligt hos Saxo. Men ellers Føtex og Bilka. Af brugte bøger er det hovedsagligt Læsehesten her i Aalborg og den store genbrugsbutik i Svenstrup.

  1. Jeg køber også en del hos Bilka – det er bare Føtex, jeg oftest besøger 😉

   Af genbruger bruger jeg også den store genbrug i Svenstrup (de har virkelig mange gode bøger), Blå Kors ved City Syd, og genbrugen på Kennedys Plads. Desuden elsker jeg Danmission Genbrug Svendborg (som sjovt nok dog ligger i Svendborg) – det er nok den genbrug, hvor jeg har købt aller flest bøger 🙂

 4. Jeg køber mange bøger hos Saxo, som leverer hurtigt, og deres priser er gode. Har for nyligt opdaget Gucca, som sælger dvd og musik, men også bøger. Har forudbestilt Julie Hastrups nye bog hos netop Gucca, og glæder mig til at modtage den.
  Har også gjort gode bogkøb i Rema 1000, Netto og Føtex, men hos den gode gamle boghandler, køber jeg også bøger, dog ikke helt så tit, som jeg egentlig synes, jeg burde.

  1. Gucca har jeg også overvejet at prøve adskillige gange – men jeg har alligevel aldrig prøvet det. Der ender jeg nok mest hos Saxo, fordi det er dem, jeg kender 😉

   Åh, jeg ville også ønske, at jeg brugte den gode gamle boghandel noget mere. Men med de priser, de kører med, så føler jeg bare ikke rigtig, jeg har råd til det. Jeg er nok bare for nærig – men jeg kan altså bare ikke retfærdiggøre over for mig selv, at give næsten dobbelt så meget for en bog, når jeg istedet f.eks. kunne købe to bøger for samme pris på f.eks. Saxo.

 5. Jeg bruger primært play.com og deres undersider. Jeg er stor fan af engelske billige brugte bøger 🙂 Jeg overvejer dog også kraftigt om jeg skal blive plusmedlem af saxo – jeg havde ikke troet det men de har faktisk nogen rigtigt gode priser på nogle nye engelske bøger jeg gerne vil have fingrene i.

  1. Jeg har faktisk aldrig prøvet Play.com, og synes ikke rigtig, jeg hører om dem. Men måske skal det prøves en dag 🙂

   Ja, med Saxo’s plusmedlemskab kommer især mange af de engelske bøger ned på en ret god pris. Jeg har i hvert fald været glad for det her den første (gratis måned) – og selvom jeg ikke har valgt at fortsætte det i denne måned, så regner jeg stærkt med, jeg kommer til at benytte mig af det fremover – nu synes jeg bare lige, jeg hellere måtte stoppe lidt med at købe flere bøger 😉

 6. Mange steder! Boghandlere i byen, på nettet, på loppemarkeder og når jeg er i London, plejer jeg at have en lille stak med hjem, fordi det er så billigt 🙂

 7. Jeg køber bøger rigtig mange steder, det kommer som regel an på hvilke bøger, jeg er på jagt efter. Jeg går ikke så tit i de danske boghandlere, fordi de sjældent har de bøger, jeg leder efter, men alligevel går jeg tit i Bog og Idé for at benytte mig af deres billige Wordsworth Edition klassikere, som jeg ivrigt samler på. Nogle gange falder jeg over en billig, men flot udgave af en eller flere klassikere i boghandlen på campus. Ellers bruger jeg mest Book Depository, selvom priserne er lidt højere end hos Amazon, så er fragten jo til gengæld gratis og det ender ofte med at gøre en stor forskel i sidste ende. Jeg har faktisk aldrig hørt om Wordery, men det kan da være, det er værd at tjekke deres hjemmeside ud.

  I virkeligheden lyder det virkelig dumt at skrive ovenstående, for jeg har vært på et ret stramt bogkøbsstop siden i sommers og med undtagelse af studiebøger, BogForum og et enkelt bogudsalg, så har jeg ikke købt nogen bøger siden da. Men det ændrer sig til sommer, for hele grunden til mit bogkøbsstop er, at jeg tager til London, og som andre siger, så kommer der nok en god stak med hjem. 🙂

  1. Hvis man køber fra Book Depository gennem Amazon Marketplace, er det for det meste £1-2 billigere, end hvis man gør det direkte gennem deres egen side. Derfor benytter jeg mig ofte af denne løsning 😉

   Det synes jeg, du skal. Jeg synes i hvert fald kun, de kan anbefales. De er for det meste billigere end Book Depository, og deres leveringstid plejer at være ret hurtig. Desuden synes jeg, det virker til, de pakker bøgerne lidt bedre ind, end TBD gør det 🙂

   Åh, fra London bliver man da nødt til at tage en ordentlig stak med hjem! 😀

 8. En del af mine bøger er også købt i genbrugsbutikker – det er virkelig overraskende, hvad man kan være heldig at finde nogle gange. Og så kun til 5 kr.
  Ellers køber jeg en del af mine (udenlandske) bøger på Amazon, fordi det er nemt, udvalget er stort og alle de nyeste udgivelser er tilgængelige.
  Danske bøger køber jeg hos boghandleren… og oftest er det hos Arnold Busck (den store butik på Strøget) eller Politikens Boghal.

  1. Ja, man kan virkelig finde noget godt, hvis man er heldig og kigger tingene godt igennem 🙂

   Jeg købte også en del fra Amazon, da der stadig var mulighed for fri fragt til Danmark, men efter de har fjernet den mulighed, synes jeg bare ikke rigtig, det kan betale sig. De har ellers et fantastisk udvalg, og bøgerne i sig selv er ret billige 🙂

 9. Jeg plejer oftest at købe mine bøger brugte på f.eks. dba, trendsales etc. Jeg synes at det fungere utroligt godt, og mange gange kan man også lave nogle rigtige gode handler 🙂

  1. Jeg har også købt flere gange købt brugt på bl.a. DBA og Pensum.dk. Man kan nemlig virkelig ofte lave nogle rigtig gode handler – og så er det så skønt, at man på den måde f.eks. kan finde udgået bøger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *