Endnu en rejsende bog #1: Hjælp med at vælge

TestDer er ved at være nogle uger siden, jeg spurgte jer omkring forslag til nogle flere rejsende bøger. Så nu må vi hellere få kigget lidt nærmere på det igen. I kom med nogle rigtig gode forslag, og faktisk med en del som jeg slet ikke havde overvejet, hvilket er virkelig fedt. Der blev dog også forslået bøger, som allerede var i mine overvejelser, og det viser nok bare, at de vil være ret gode til projektet.

Ud fra jeres forslag og mine egne tanker, har jeg udvalgt 10 bøger, som jeg gerne vil høre jeres tanker omkring. Bøgerne er en blanding af nogle, som I foreslog, og bøger som jeg har et helt specielt forhold til, og som jeg virkelig gerne vil dele med nogle af jer. To af bøgerne på listen er nemlig to af mine absolutte yndlingsbøger, som jeg føler, bliver en smule overset i blogland. Desuden synes jeg, det er lidt fint at tænke på, at kunne sende mindst én bog ud i verden, som står mit hjerte meget nært.

Bøgerne, der lige pt. befinder sig i mine tanker, er nedenstående:

 1. Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren.
 2. Den kroniske uskyld af Klaus Rifbjerg.
 3. Den lille prins af Antoine de Saint-Exupéry.
 4. Fordelene ved at være en bænkevarmer ad Stephen Chbosky.
 5. Harry Potter #1 eller #2 af J.K. Rowling (heller dog selv mest til nr. 2, da vi nok er mange, der har genlæst nr. 1 utallige gange).
 6. Hvad hjertet ved af Jessi Kirby.
 7. Løven, heksen og garderobeskabet af C. S. Lewis.
 8. Oceanet hvor grusvejen endte af Neil Gaiman.
 9. Perlen af John Steinbeck.
 10. Susannes dagbog til Nicholas af James Patterson.

Som sagt vil jeg gerne høre jeres tanker om ovenstående bøger, og hvilke I personligt selv ville elske at have på besøg. Valget er jo selvfølgelig i sidste ende mit, men det er nu lidt sjovere med jeres indput. Det er jo trods alt forhåbentlig nogle af jer, som skal være med til at læse bogen. I må desuden også gerne stadig byde ind med forslag til bøger, hvis I skulle være kommet på nye.

22 thoughts on “Endnu en rejsende bog #1: Hjælp med at vælge

 1. Der er mange gode der, men brødrene løvehjerte er fantastisk 😀 Men den har jeg jo læst, så hvis jeg skal vælge en som ikke er læst af mig, så tænker jeg Narnia 😀

 2. Jeg er så glad for, at “Fordelene ved at være en bænkevarme” er kommet med på listen. Min stemme går stadig til den! Men så igen, det vil den nok altid gøre 🙂

 3. Harry Potter er jo altid en vinder..

  Jeg har længe overvejet at læse den sommer alting ændrede sig af Jenny Han igen.. og jeg læser altså aldrig en bog igen.. Mest fordi jeg ikke synes jeg kan være det bekendt når der er så mange bøger der venter på mig :p

  1. Jeg er helt enig! 😀 Problemet er dog, at udgaven jeg har og ville kunne sende ud af den første vejer ret meget, så porto vil hurtigt blive ret dyr på den.. 🙂

   Ej, hvor fedt! 😀

  1. Jeg er helt enig! Jeg tror måske også godt, jeg kunne finde på at sende den ud, bare for at få flere til at læse den. Jeg føler nemlig, den er en smule overset i Danmark 🙂

  1. Jeg er også efterhånden ret vild med tanken om “Brødrene Løvehjerte” og “Løven, heksen og garderobeskabet”, så de har i hvert fald en ret god chance for at blive valgt 🙂

  1. Efter selv at have læst “Oceanet hvor grusvejen endte” tænker jeg ikke helt, den vil være så god til projektet. Men det er jeg sikker på, at Narnia vil – åh, hvor er det altså svært at vælge.. 🙂

 4. Jeg er helt enig med Sanne – Brødrene Løvehjerte som er fantastisk eller Den lille prins (den kommer også som film senere i år og jeg har faktisk ikke selv læst den endnu) 🙂

 5. Jeg tænker Den lille prins af Antoine de Saint-Exupéry er et godt bud, da mange måske ikke har fået læst hele bogen – Og så fungerer den godt på tværs af aldersgrupper. Den er sød og letlæst, men har masser af indhold. Og så vejer den ikke så meget. Harry Potter bliver hurtig dyr i porto at sende fra sted til sted. 😛

  1. Jeg begynder at overveje den mere og mere 🙂
   Harry Potter er nemlig ret tung; medmindre jeg vælger den udgave af HP 2, som jeg har liggende – den vejer nemlig ikke super meget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *