5 forfattere

Den anden dag sad jeg og kiggede rundt på forskellig booktubers, og faldt over et spørgsmål der lød på, hvilke fem forfattere man endnu ikke har læst noget af, men rigtig gerne vil læse noget af på et tidspunkt. Jeg synes, det var et rigtig godt spørgsmål, som virkelig fik mig til at tænke. Jeg har derfor gået og overvejet spørgsmålet i nogle dage, og har fået kortet min ret lange liste ned. Ja, jeg har åbenbart en del forfattere, som jeg gerne vil have læst noget af. Men de fem forfattere, jeg har udvalgt, kommer her:

Neil Gaiman
Jeg har hørt så mange gode ting om Neil Gaiman, og jeg synes, hans bøger lyder virkelig spændende. Desuden synes jeg, ud fra de citater fra hans bøger jeg har læst, han skriver i et rigtig godt sprog. Hvorfor jeg endnu ikke har fået ham læst, ved jeg ikke rigtig. Slet ikke fordi jeg faktisk er oppe på at eje tre af hans bøger. Måske er det fordi, det er engelsk, at det skræmmer mig lidt, eller måske fordi det er fantasy. Uanset hvad vil jeg i hvert fald meget gerne snart have begyndt på hans forfatterskab.

Stephen King
Jeg elsker gys, og King er jo virkelig en af mestrene inden for genren, så hvorfor jeg endnu ikke har læst ham, ved jeg ikke. Måske fordi hans forfatterskab er så stort, og jeg har virkelig svært ved at beslutte, hvor jeg skal starte. Jeg har dog lige bestilt Amok hjem fra biblioteket, og så regner jeg med, jeg snart vil få læst Det onde af ham.

J.R.R Tolkien
Endnu en fantasyforfatter. Jeg burde læse både Hobbitten og Ringenes Herre-trilogien, men jeg kan bare ikke rigtig tage mig sammen til at få begyndt. For det første har jeg bildt mig selv ind, jeg ikke rigtig kan lide fantasy, og for det andet er jeg så bange for, jeg ikke vil kunne lide bøgerne. Hvilket jeg virkelig gerne vil! Jeg overvejer dog meget snart at begynde på Hobbitten, da den stort set hele tiden ligger og tikker mig om at gå i gang med den.

Suzanne Collins
Jep, jeg er en af dem, der endnu ikke har læst The Hunger Games. Her kan jeg dog komme med en grund. Jeg er meget dårlig til bøger/film, der bliver virkelig hypet, og jeg må indrømme, at jeg nåede at blive lidt træt af The Hunger Games, før jeg fik begyndt på serien. Jeg har dog set den første film, og var ret vild med den, så det er helt sikkert en serie, som jeg planlægger at få læst inden året er omme.

George R.R. Martin
Jeg har virkelig tænkt over, hvorfor jeg endnu ikke har fået læst En sang om is og ild-serien, men jeg kan ikke rigtig komme på nogen god grund. Jeg har virkelig lyst til at læse bøgerne, men jeg har bare ikke fået det gjort. Jeg håber dog på, der ikke går alt for lang tid før, jeg får taget mig sammen.

Til sidst har jeg en lille bonus forfatter, som jeg også bliver nødt til at nævne. Jeg kunne ikke rigtig tage ham med i oversigten, da jeg har læst en bog af ham. Jeg har dog kun læst den ene, og jeg var helt vild med den. Desuden får han virkelig meget ros for sine bøger, og jeg har så meget lyst til at læse resten af hans bøger. Bonus forfatteren er John Green! Og jeg vil altså meget meget snart have læst noget mere af ham, for jeg var simpelthen så vild med En flænge i himlen.

Hvilke fem forfattere har du endnu ikke læst noget af, men virkelig gerne vil på et tidspunkt?

7 thoughts on “5 forfattere

  1. Jeg tror egentlig godt, jeg kan lide fantasy (jeg er jo f.eks. helt vild med Harry Potter). Jeg har bare givet mig selv en eller anden idé om, at jeg ikke kan lide det – jeg kan dog ikke huske hvorfor 😉 Derfor vil jeg virkelig også gerne læse lidt mere i den genre, så jeg kan se, om det bare er noget, jeg har bildt mig selv ind 🙂

 1. Så fine indlæg du får spyttet ud i stribe for tiden! :’) Det er en fornøjelse at læse med.

  Neil Gaiman er fantastisk, så anbefalelsesværdig – og slet ikke en ‘typisk’ fantasy-forfatter. At læse ‘Stardust’ er mere som at læse et eventyr, at læse ‘Coraline’ er som at læse en barnlig gyserfortælling, og at læse ‘American Gods’ eller ‘The Ocean at the End of the Lane’ er smuk læsning, der har mange symbolske og underlagte budskaber – og som kræver tolkning for en dybere forståelse. Behøver jeg sige, at jeg elsker den mand og hans forfatterskab?

  John Green er min yndlingsungdomsforfatter – jeg elsker særligt ‘Paper Towns’, og Suzanne Collins er al omtalen værd.
  Tolkien har jeg selv kæmpet en del med, og han overvandt mig aldrig helt (kun lidt med ‘Hobitten’ som er sådan en fin fortælling), og George R. R. Martin er en lidt tungere én at danse med, og selvom ‘Kampen om tronen’ var underholdende, blev jeg vist aldrig helt imponeret alligevel. (Men det er dog alligevel en bog, jeg er glad for at have læst).

  1. Åhh, mange tak! Det betyder virkelig meget, når det kommer fra dig 🙂

   Jeg glæder mig virkelig også til at få læst Neil Gaiman. Jeg har bare lyst til at vente til, jeg får ordentlig tid til at læse ham. Jeg synes nemlig, han skal have min fulde opmærksomhed.

   Jeg var virkelig vild med “En Flænge i himlen”, så jeg er også ret sikker på, jeg vil elske resten af det, han har skrevet. Suzanne Collins, er jeg helt sikker på, er omtalen værd. Jeg fik desværre bare for meget af bøgerne, før jeg fik dem læst. Men det er virkelig noget af det næste, som jeg vil begynde på. Tolkien er jeg også ret skeptisk over for, men jeg vil virkelig have læst bøgerne på et tidspunkt. George R.R. Martin har jeg virkelig ingen idé om, hvad jeg vil synes om. Jeg er dog overbevist om, at jeg bliver nødt til at prøve at læse ham.

 2. Pingback: Status på sommerferielæsningen #2 | Boghjørnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *